• Weekend van 18 en 19 november 2017:

Het is weer tijd voor het wekelijkse overzicht van de wedstrijden van SV Babberich. Huisfotograaf Wil Kuipers heeft weer gezorgd voor mooie plaatjes van Babberich 1 en 2. De foto’s zijn te bekijken met de volgende link:

Jeugd Onder 11-2

’t Peeske/SV Babberich JO11-2 had afgelopen zaterdag een uitwedstrijd bij Concordia-Wehl JO11-4 op het programma staan. Concordia, hoger op de ranglijst staand, was een mooie mogelijkheid geweest om de aansluiting te vinden op de ranglijst. Helaas was dat afgelopen zaterdag niet mogelijk. Concordia-Wehl was met 9 tegen 2 doelpunten te sterk voor onze spelers. Eindstand: 9-2.

Jeugd Onder 11-1

Jeugd Onder 11-1 had in Beek een thuiswedstrijd op het programma staan tegen koploper DVV JO11-2. Waarom zij de koploper van de competitie waren was al snel duidelijk: doelpunten scoren gaat ze gemakkelijk af. Dit was terug te zien in de eindstand: ’t Peeske/SV Babberich ?? DVV JO11-2: 1-15.

Babberich 2

Met een thuiswedstrijd tegen DVC ’26 6 op het programma begon voor SV Babberich de zondag goed. Met een afgemeten 2-1 overwinning op de Didamse club werd gezorgd voor de eerste 3 punten voor SV Babberich. Tweemaal wist Daan voor SV Babberich het net te vinden.

Babberich 1

Nadat het tweede had gewonnen, kwamen zij het eerste aanmoedigen met hun positieve resultaat. Laat het eerste nu ook maar eens de drie punten in Babberich houden! Westendorp 1 werd ontvangen op Sportpark De Buitenboom.

Babberich begon weer goed aan de wedstrijd en kwam al in de tweede minuut op een voorsprong. Een teruggespeelde bal aan Westendorpse zijde werd door de keeper in de hand gepakt: een indirecte vrijetrap in de zestien van de tegenstander voor SV Babberich. Ondanks dat Westendorp de hele goal dicht bouwde door met alle spelers op de doellijn te gaan staan, wist Thom van der Waal na aangeven van Appie de bal over de lijn te krijgen. 1-0!

Na een halfuur spelen kwam Westendorp uit een snelle counter echter op gelijke stand. Babberich maakte het spel en kreeg kans op kans, maar de stand bleef na 45 minuten op 1-1 staan.

Na de rust was het weer Babberich die, zoals altijd, de tweede helft er een schepje bovenop kan doen. De aanval werd gezocht en het voetbal zoals trainer Rober Verbeek het wil zien kwam steeds meer en meer naar boven. Al snel viel de 2-1 nadat Robin Swaters een prachtige combinatie was aangegaan met middenvelder Martijn Wienhoven. De 3-1 liet niet lang op zich wachten en wederom was het Robin Swaters die, na goed doorzetten van Nick Jolink, de 3-1 binnen kon schieten. Nadat dezelfde Nick Jolink ook nog voor de 4-1 zorgde, was de buit binnen voor Babberich 1. Voor het doelpuntensaldo werd echter nog wel doorgedrukt en dit resulteerde in een penalty, nadat Nick Jolink onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Penaltykiller Robin Patti schoot de bal beheerst binnen. Eindstand: 5-1.

SV Babberich 1 staat nu op een 11e plaats met 9 punten uit 8 wedstrijden. De aansluiting met de middenmoot is weer gevonden en daar waar volgende week NVC 1 thuis ontvangen wordt, kan de aansluiting definitief worden gemaakt met het klimmen op de ranglijst.

De spelers willen alle supporters dan ook uitnodigen om hen volgende week weer aan te komen moedigen. De club zorgt voor een DJ en een goede sfeer in de kantine, dus u bent van harte welkom.