• Het moment om terug te blikken op dit weekend is weer aangebroken!

Allereerst het vreugdelijke nieuws van het kampioenschap van 35+! De oudgedienden hebben de eer van Babberich hooggehouden en hebben het kampioenschap veiliggesteld. Het werd nog even spannend nadat de heren eerst op achterstand kwamen tegen RKHVV, maar met het kampioenschap binnen handbereik konden de heren over de drie wedstrijden genoeg punten pakken om het kampioenschap daadwerkelijk veilig te stellen. Een uitgebreider verslag is te vinden op onze website.

Dan naar de jeugd.

Jeugd Onder 11-2:

De spelers van trainer Michel Stokman ontvingen zaterdag thuis de koploper van de competitie. Dat SJO Den Dam/NVC JO11-1G de terechte koploper was, werd duidelijk tijdens de wedstrijd. De gasten wisten 17 keer te scoren, waarbij de spelers van SV Babberich de keeper van de opponent niet wisten te passeren. Eindstand: 0-17. Volgende week ontvangt SV Babberich/’t Peeske JO11-2 Concordia-Wehl JO11-3, wederom een tegenstander van formaat.

Jeugd Onder 11-1:

’t Peeske/SV Babberich JO11-1 wist vier keer meer te scoren tegen en bij opponent Arnhemia JO11-2. Ondanks dat de thuisspelers vier keer hadden gescoord, konden onze spelers acht keer het doelpunt vieren. Eindstand: 4-8. ’t Peeske/SV Babberich JO11-1 staat na vijf wedstrijden en 9 punten op een 5e positie in de competitie, met maar 3 punten achterstand op koploper ESA JO11-5.

SV Babberich 3:

Uit bij Concordia-Wehl 6 kreeg keeper Roy Bouman al na enkele minuten een zweepslag in zijn kuit. Dit betekende een wijziging onder de lat en Martijn Bouwman nam de taken over. Helaas kon er niet voorkomen worden dat de tegenstander vier keer wist te scoren. Erwin Gademan redde de eer nog met een doelpunt. Eindstand: 4-1.

SV Babberich 2:

SV Babberich 2 kwam in de eerste helft moeilijk op gang tegen DCS 5. Echter wisten de rood-witten wel in de tweede helft tweemaal te scoren op sportpark De Buitenboom. Eindstand: 2-0.

SV Babberich 1:

Het werd tijd dat de heren weer eens drie punten zouden pakken en mee zouden nemen naar ons prachtige Sportpark. Deze keer Ajax-Bredenbroek als tegenstander. Helaas keken de rood-witten weer tegen een 2-0 achterstand aan bij rust, terwijl keeper Quando de Man nog knap een penalty wist te stoppen. Ondanks het vele balbezit en het betere spel, was het Ajax-B die wist te scoren en was het SV Babberich dat kansen creëerden, maar niet afmaakten.

Na de rust kwam SV Babberich terug op 2-1 door een doelpunt van Björn Schoenaker, maar het aanvallende spel werd in plaats van een doelpunt mee bestraft met een doelpunt tegen uit een snelle counter. Eindstand: 3-1.

Volgende week hebben de heren van 1 een week rust. Kunnen ze het daarna oppakken en daadwerkelijk punten gaan pakken?