• Klaverjasavond 21 juni 2018

Afgelopen donderdag (21 juni ) beleefden we een spannende laatste ronde waarbij de uiteindelijke kampioen(e) bekend werd.

Voor sommigen een teleurstelling, zij waren het dus niet. Maar toch nog met een behoorlijk verschil herhaalde Monique Aalbers het trucje van verleden seizoen en werd wederom kampioen.

Dus mocht Monique opnieuw een beker in ontvangst nemen en een flesje om het seizoen bruisend af te sluiten.  John Driessen en Erna Alvarez eindigden verdienstelijk op de plaatsen 2 en 3.

Als avondwinnaar kwam Erna uit de bus met een enorm gemiddelde van 114 punten per spel.

Enkelen waren zelfs zo fanatiek dat er na de prijsuitreiking al direct revanche partijen werden gespeeld.

Al met al was het wederom een erg gezellige afsluitende avond van het seizoen, waarbij nog wel eventjes werd nagekaart.

EINDSTAND:

• Data Klaverjasavonden

Data klaverjasavonden in de kantine:

Na het schuttersfeest starten we weer met een nieuw seizoen. Juiste data komt nog op de site te staan. Ook in de vakantieperiode is er gelegenheid om een kaartje te leggen. De avonden staan op de site genoemd.

Iedereen is welkom en wordt tijdens de speelavond ingepast. De competitie gaat om het gemiddelde dat men haalt. Daarvoor moet er wel een minimaal aantal partijen gespeeld zijn.

• Van de Klaverjastafel

Inmiddels hebben we Harold vd Mey kunnen begroeten als een fanatieke nieuweling .

Elke speel avond  wordt er op een gezellige manier om de winst gestreden, en het levert elke keer weer verrassende uitslagen op.  Monique is (nog) de koploopster, maar Monica  ligt op de loer.

Na haar winterstop is ze weer volledig aanwezig en als ze zo doorgaat wordt ze binnenkort in de competitiestand opgenomen en is ze direct een concurente voor de eindoverwinning.

Op donderdag, 17 mei wordt het Pinkstertoernooi gehouden. Dan spelen we die avond om de prijzen. De eindstand van deze avond wordt wel in de competitie meegenomen.

De avond is voor iedereen toegankelijk.

• Klaverjasavond 5 april 2018

Op donderdag 5 april was er weer het nodige strijdgewoel. Je kon af en toe best wel horen dat we van een katholieke club afkomstig zijn. Niet bij iedereen liep het steeds naar wens, en dan worden de goden wel eens  “aanbeden”.

Veel bijstand heb ik ze zelf tot nu toe niet zien verlenen, maar toch.

Het had wel wat gevolgen, want er waren wel een paar kleine verschuivingen in de totaal stand. Bart van Vuren heeft met miniem verschil de leiding van Monique overgenomen. En Marcel schoof Jos voorbij.

19 april is de volgende klaverjasdienst. En absolutie wordt meestal wel verleend.

• Paastoernooi 2018

Op donderdag 29 maart werd er in de kantine weer fanatiek geklaverjast om de Paasprijzen. Helaas waren enkele vaste deelnemers verhinderd maar desondanks werd het toch een leuke avond met verrassende uitslagen. Vooral de personen die van een "winterstop" hadden genoten wisten opvallend te scoren. En kennelijk wordt het een gewoonte dat nieuwkomers hun eerste avond bijzonder goed presteren, in dit geval Rene, de broer van "Croky".

• Kersttoernooi 2017

Afgelopen donderdag was het kersttoernooi, waarbij flink fanatiek en tot tamelijk laat om de prijzen werd gespeeld. Ondanks het fanatisme bleef het een heel gezellige avond, er vlogen nergens kaarten door de lucht en zover bekend hield ook niemand blauwe schenen over, mocht er al eens te fanatiek onder de tafel zijn geschopt.
    Nadat alle kaarten ongeveer versleten waren kon uiteindelijk de stand worden opgemaakt.

Als prijswinnaars konden we naar voren halen:
    1e werd Jan Diesvelt met een gemiddelde score van 104,5 per spel.
    2e werd Gaby (van Klaus,  moeder van Kristina van Harald, dat je het maar weet), met 103,8
    3e werd John Driessen met 102.7 punten. Onze gastspeler Cees Duinmeier viel als nummer 4 net buiten de prijzen met 101.6

Al met al een plezierige avond. Het volgende toernooi houden we voor de Pasen.
    Ook  in de competitie wordt het steeds spannender. De onderlinge verschillen aan de kop worden steeds kleiner. Dus voor velen nog kansen om voor het ``Kampioenschap`` te gaan. In verband met de feestdagen wordt nog even afgestemd wanneer de volgende speelavond is. Zal op de site bekend worden gemaakt.