• In de eerste 10 minuten was het vooral strijd en weinig voetbal, maar daarna was het toch vooral SV Babberich die de bal liet gaan.

SV Gelders Eiland had een duidelijk doel, kortzitten en weinig ruimtes weggeven op het middenveld zodat Babberich niet aan het voetballen toe zou komen. Dit lukte onder andere door een paar stevige overtredingen op onze aanvallers. Eén daarvan is toch wel noemenswaardig: Robin Swaters wordt bij de cornervlag van achter neergehaald en krijgt door de ondermaatse scheidsrechter een gele kaart voor een schwalbe; de verdediger van Gelders Eiland was blij dat hij mocht blijven staan.

In het resterende deel van de eerste helft gingen beide ploegen vol voor de winst en dat leverde ook een paar kansen voor de combinatie uit Herwen/Aerdt op. Na de rust was het vooral SV Babberich die zich liet zien met goed spel en het wegsturen van de buitenspelers. Jasper Pouwels van SV Gelders Eiland kon op een gegeven moment niks anders meer dan Robin Swaters neerhalen en een gele kaart te pakken. Een paar minuten later krijgt dezelfde Pouwels een gele kaart na een opmerkelijke schwalbe. Pouwels was daarna genoodzaakt het veld te verlaten.

Voor SV Babberich het moment om vol aan te zetten op de aanval en Thom van der Waal scoort dan ook verdiend de 1-0. Uiteindelijk komt Gelders Eiland terug door een schwalbe van oud Babberich speler Tom Janssen en wordt de 1-1 gemaakt vanuit een penalty. Kort daarna krijgt Gieles Gasseling zijn tweede gele kaart voor commentaar op de leiding. Wederom een belachelijke beslissing van de scheidsrechter, maar wel in voordeel van Babberich. Helaas leverde dit niet het gewenste effect op voor Babberich. Ondanks het overtal kan het Gelders Eiland vanuit een vrije trap die keurig in de 5 meter wordt gelegd, gemakkelijk scoren.

Babberich zet keer op keer aan. Een verliespartij zou onverdiend zijn en het harde werk wordt dan ook uiteindelijk beloond in de laatste seconde van de wedstrijd. Na een vrije trap komt de bal uiteindelijk door een scrimmage en kopt Willem Kok de gelijkmaker binnen. Arbiter W.M. Modderkolk fluit af en het is einde wedstrijd.

Ondanks de twaalf gele kaarten en het strijdlustige voetbal van beide teams werd er een knappe derde helft gespeeld. Hierin was SV Babberich overigens de duidelijke winnaar.