• GVA winnaar van het Frans van de Zand Toernooi 2020

Vandaag zijn de finalewedstrijden van het Frans van de Zand toernooi gespeeld. Uiteindelijk trok GVA aan het langste eind (strafschoppen) en ging met de beker naar huis.

HAVO werd 2e en SV Babberich won de 'kleine' finale van het zaterdagteam van OBW na een doelpuntrijke wedstrijd (4-4) en strafschoppen.

Ondanks het feit dat er geen publiek aanwezig kon zijn, was het een succesvol toernooi. Alle teams en vrijwilligers bedankt voor de inzet!

Klik hier voor een foto-impressie

21-08-2020

Helaas zonder publiek, maar onder prima weersomstandigheden zijn gisteren de poule-wedstrijden van het Frans van de Zand toernooi 2020 gespeeld. De eerste dag is prima verlopen en de 6 teams hebben weer speelminuten in de benen zitten.

SV Babberich heeft prima resultaten geboekt met 2 gelijke spelen tegen 3e klassers. Daarbij moet gezegd worden dat er ook grote kansen gemist werden.

Komende zondag de finale-wedstrijden, waarbij SV Babberich het zaterdagteam van OBW treft voor de 3e/4e plaats. De finale vindt plaats tussen HAVO en GVA.

Ook dan is er helaas geen publiek welkom.

Klik hier voor een foto-impressie

• Frans van de Zand Toernooi 2019

Voor de zevende keer werd op vrijdag 23 en zondag 25 augustus het Frans van de Zand Toernooi gehouden. Na de poulefase met veel gelijke spelen en 2 winstpartijen voor OBW, werden op zondag de wedstrijden om de eindrangschikking gespeeld. De finale werd gespeeld tussen 't Peeske en OBW. OBW was daarin de bovenliggende partij en won verdiend met 3-1. Kiron Bosman bracht 't Peeske op voorsprong met een pracht doelpunt. Maar Martijn Piek en Dimitri Vrehe (2x) zorgden uiteindelijk voor de verdiende overwinning voor OBW. De prijsuitreiking werd verricht door Theo van de Zand. Na een periode van 45 jaar als voetballer en vrijwilliger, moet Theo om gezondheidsredenen stoppen.

• Frans van de Zand toernooi 2018 met regionale deelnemers

Op vrijdag 24 en zondag 26 augustus organiseert SV Babberich het jaarlijkse Frans van de Zand toernooi op sportpark De Buitenboom in Babberich. De deelnemers komen, zoals de laatste jaren gebruikelijk, weer uit de regio. Dit jaar maken naast het thuisspelende SV Babberich ook RKPSC uit Pannerden, het 100-jarige SC Rijnland, SC Groessen, Den Dam uit Azewijn en SV Gelders Eiland uit Herwen en Aerdt hun opwachting.

Op vrijdagavond wordt er in twee poules gespeeld waarin elk team twee wedstrijden van 45 minuten speelt. In poule A zal SV Babberich het opnemen tegen RKPSC om 18.30 uur. Tegelijkertijd wordt in poule B de wedstrijd SC Groessen tegen Den Dam gespeeld.

Om 19.30 uur zal in poule A RKPSC de degens kruisen met SV Gelders Eiland waar Harrie Fontein uit Babberich aan het roer staat. In poule B zal op dat tijdstip Rijnland spelen tegen Groessen.

De laatste wedstrijden op deze avond worden gespeeld door Babberich met onze eigen Murat Kilinc die deze avond voor het eerst als trainer op de bank zit, in de derby tegen SV Gelders Eiland in poule A, en Den Dam, met oud-Babberich-trainer Rober Verbeek tegen SC Rijnland in poule B.

Op zondag spelen de beide nummers 3 uit de poule en beide nummers 2 om 12.30 uur tegen elkaar om te bepalen welke teams de plaatsen 3 t/m 6 gaan behalen.

Om 14.00 wordt op het hoofdveld de finale gespeeld tussen beide poulewinnaars van de vrijdagavond.

Na afloop van de finale zal direct de prijsuitreiking plaatsvinden.

Op beide dagen zal tijdens en na de wedstrijden de kantine en het terras geopend zijn om met elkaar de voorspellingen voor het komende seizoen te delen. Op zondagmiddag zullen de trainers van alle teams ook gevraagd worden naar hun verwachtingen voor de komende competitie. Deze interviews worden afgenomen door sponsor Factorystation.nl. Deze interviews zijn op maandagavond 3 september te horen tussen 19.00 en 21.00 uur op Factorystation.nl.

Klik hier voor de foto's van de op vrijdag 24 augustus gespeelde poule-wedstrijden.

Voor de foto's van de finale op 26 augustus tussen SC Groessen en SV Babberich klik hier.