• Businessclub activiteiten

 • Businessclub-avond van 11 december 2019

  Afgelopen woensdag was er een geslaagde sportcafé avond aan het sportpark de Buitenboom.

  Na het door “Het Heuveltje –’t Peeske” verzorgde wildbuffet volgde het Sportcafé.

  Onder  leiding van de spreekstalmeester Cees Rosendaal werden op zijn eigen wijze enkele bijzondere gasten aan de tand gevoeld.

  Als eerste mochten onze eigen Harrie Fontein en onze topruiter Bart Bles achter de verhoortafel plaats nemen. Ieder had zijn eigen bijzondere verhalen en meningen over hun eigen sport.

  Wat in ieder geval duidelijk werd was dat Harrie als trainer van het Gelders Eiland toch wel van Babberich wil winnen en dat Bart Bles had verderop zoekt  en dus met zijn paarden de hele wereld over trekt om overal ongeschonden de hindernissen over te vliegen.

  We hopen in ieder geval dat we Bart deze zomer nog op de Olympisch Spelen mogen bewonderen.

  Vervolgens was het de beurt aan twee andere voetbaldieren, namelijk Babberich speler Jesse Pastoor en oud profvoetballer en trainer Rob Mac Donalds.

  We wisten wel dat Jesse bij een paar clubs had vertoeft, maar het bleek dat Rob er toch wel een paar meer had versleten, onder andere 8 Nederlandse en 9 buitenlandse betaald voetbalclubs. Dit tweetal was bijna vergelijkbaar met het hiervoor genoemde duo, namelijk:

  • Harrie werkt in de Liemers en Bart over ongeveer de hele wereld, en
  • Jesse werkt in de omgeving Gelderland en Rob werkte ook wel ergens op deze wereldbol.

  Ieder had zijn eigen mooie verhalen, anekdotes,  ideeën  en meningen over sportbeleving en het was voor de aanwezigen een interessante en leuke avond.

  Voordat de avond werd afgesloten werd nog een kleine belofte afgedwongen:
  Rob MacDonalds beloofde dat als hij binnenkort weer trainer wordt bij een betaald voetbal club, dat hij met die club een oefenwedstrijd in Babberich komt spelen.

  Nadat de gasten hartelijk werden bedankt voor hun inbreng werd er nog een poosje gezellig nagepraat en kunnen we terug zien op een geslaagde avond.

  De volgende businessclub avond is de nieuwjaarsborrel op woensdag 22 januari 2020 in de kantine aan sportpark de Buitenboom.

 • Businessclubbijeenkomst van 3 april 2019

  Op 3 april kwamen de Businessclubleden van SV Babberich weer bij elkaar voor een bijeenkomst met het thema ‘Beveiliging en beveiligingsinstallaties’.

  Jeroen van de Pavert, eigenaar van Van de Pavert Beveiliging leerde de aanwezigen dat een inbraak nooit volledig te voorkomen is, maar dat je het de inbreker wel moeilijk kunt maken. Dit kun je doen door goede beveiligingsmaatregelen aan de buitenkant. Veelal wordt de binnenkant vergeten. Jeroen gaf de aanwezigen een aantal goede tips. Maak het de inbreker moeilijk en zorg voor inbraakvertragende middelen.

   Daarna kwam Marcel van Bindsbergen aan het woord. Als politieagent kent hij de keerzijde. Veel ondernemers worden een keer slachtoffer van fraude. Met het niet melden van een dergelijk strafbaar feit help je jouw collega-ondernemers niet. Als er meer meldingen komen over een strafbaar feit en een dader komt daardoor in beeld, kan de politie jou vragen om alsnog aangifte te doen. Voor de ondernemer die de melding gedaan heeft, is het waarschijnlijk te laat, maar zo kun je wel voorkomen dat een andere ondernemer slachtoffer wordt. Marcel gaf de aanwezigen de tip mee om altijd melding te doen van een dergelijk incident.

  Voorafgaand aan deze presentaties konden de Businessclubleden genieten van een heerlijk buffet verzorgd door ’t Centrum Reijmer uit Babberich.

 • Businessclub SV Babberich herleeft!

  Woensdag 28 maart kwam de Businessclub van SV Babberich bijeen. Een grote groep sponsoren had zich opgegeven voor deze speciale avond.  Vanaf 18:00 uur vulde de Businessclubruimte zich met sponsoren om vanaf 19:00 uur te kunnen genieten van een geweldig buffet, verzorgd door Restaurant ’t Heuveltje uit Beek. 

  Daarna was het woord aan Johnny Swaters. Hij voelde één van de sponsoren, Vrougje Fikke, mede-auteur van het boek ‘Cruijff, 14 ?? bijzondere ontmoetingen met het fenomeen’ aan de tand over het ontstaan van het boek, de interviews en de boekpresentatie in Amsterdam met grootheden als Jean-Marie Pfaff en Sjaak Swart. 

  Bij de Businessclub van SV Babberich waren drie speciale gasten, te weten Chris Trentelman, Marino Pusic (trainer FC Twente) en Scott Calderwood (assistent-trainer FC Dordrecht). Zij namen de sponsoren mee naar 30 april 1997, toen Babberich in de halve finale Noord in Genemuiden toernooiwinnaar werd. Chris vertelde verder over zijn fantastische schot in de kruising, een vrije trap die Marino eigenlijk had moeten nemen. Marino was eigenlijk furieus op Chris, maar uiteindelijk heel erg blij, omdat dit doelpunt betekende dat Babberich op 8 mei 1997 de bekerfinale mocht spelen. Op die bewuste dag, door 2 doelpunten (eigenlijk 3, de laatste werd afgekeurd door de scheidsrechter) van Marino Pusic won Babberich de landsbeker door de 2-0 overwinning op SHO, de winnaar van de halve finale Zuid. Ook Scott kwam met allerlei anekdotes uit zijn voetbalcarrière. Johnny Swaters vroeg de drie oud-spelers natuurlijk ook naar het nieuws van vandaag. Scott vertelde over zijn aanstelling als assistent-trainer van FC Dordrecht. Hot news, het was namelijk pas om 17:00 uur bekend! Dat Marino Pusic trainer is van FC Twente na het vertrek van Gertjan Verbeek was al bekend, maar het was bijzonder om te horen hoe zijn aantreden ontvangen werd door spelers en vooral de supporters! Chris gaf aan dat hij zich na zijn voetbalcarrière voornamelijk op zijn maatschappelijke loopbaan gericht heeft en daar tot op de dag vandaag heel veel voldoening uit haalt. 

  De oud-spelers waren blij om hun oude club Babberich op deze avond te mogen bezoeken. De roerige tijd die Babberich doorgemaakt heeft, was hun niet ontgaan. Scott Calderwood verwoorde het heel mooi: ‘Het is goed om te zien, dat de Businessclub van Babberich weer groeit en gesteund wordt door trouwe sponsoren. Ook het bestuur doet goed werk en blaast de vereniging weer nieuw leven in. De blik is weer op de toekomst gericht. Dit vind ik prachtig om te zien!’

  Klik hier voor een foto impressie van deze avond.