• Babberichse jeugd komt weer thuis

    SV Babberich kan met trots en blijdschap aankondigen dat een aantal jonge spelers komend seizoen weer op De Buitenboom te bewonderen is. Het bestuur en de technische commissie hebben al een aantal seizoenen geprobeerd om een groep van zeven jongens te verleiden tot een terugkeer. Tot nu toe werden deze verlokkingen weerstaan omdat ze graag met zijn allen gelijktijdig wilden terugkeren. De jongeren hadden echter allemaal ook een eigen belang doordat een aantal nog in een jeugdselectieteam speelde en een ander al bij een selectieteam bij de senioren was aangesloten.

    Vier van deze jongens, te weten Conan Klutman, Jelle van Alst, Bart van Bindsbergen en Mick van Dalen, hebben in de winterstop ditmaal zelf contact opgenomen met de SV om te vertellen dat ze er nu klaar voor zijn om terug te keren in het rood-wit. Vanaf komend seizoen moeten ook de laatsten van de zeven spelers over naar de senioren wat de overstap voor hun vergemakkelijkte.

    Voorzitter Martijn Bouwman is in zijn nopjes: “Fantastisch dat ze nu zelf het initiatief hebben genomen en hun rood-witte hart laten spreken. Op zondagmiddag waren ze al geregeld op het sportpark te vinden bij de thuiswedstrijden van de hoofdmacht. Er is toch niets mooier dan voor de club uit je eigen dorp te mogen uitkomen. Voor alle vier voorzie ik dat ze een plek in de 1e selectie kunnen bemachtigen. Ik denk dat heel Babberich het prachtig zal vinden als er weer vier Babberichse jongens extra op zondagmiddag te bewonderen te zijn. Hopelijk sluiten ook de andere drie jongens nog aan. Ook in de lichting onder deze groep zijn er nog een aantal jongens die we hopelijk snel weer terug zien op De Buitenboom.”

    Albert Kemperman laat namens de staf van de 1e selectie weten het ook voor het dorp mooi te vinden dat er weer eigen jongens in de senioren instromen. “Ik heb er zin in om zo snel mogelijk met deze gasten aan de slag te gaan. Ik zie de toekomst hoopvol tegemoet.”

    Als koploper in de 5e klasse C hoopt SV Babberich dat de competitie snel weer hervat wordt en de eerste competitiehelft kan worden uitgespeeld. “We snakken ernaar om elkaar weer te mogen zien en de kantine weer te mogen gebruiken zodat de gezelligheid ook snel terugkeert. We hebben immers ook nog een uitgesteld jubileum te vieren”, sluit Bouwman het verhaal af.