• Babberich 35+1 speelt sterk in Duiven

  Vrijdagavond stond speeldag 3 op het programma. Gastheer deze avond was DVV. Babberich zette een puike prestatie neer. Met 10 punten uit 4 wedstrijden pakte de mannen van De Buitenboom de meeste punten op deze avond. Heel jammer dat SV Babberich 35+1 verstek moest laten gaan op speeldag 2 in Loil. Door personele problemen moest voor deze avond afgezegd worden. Gevolg 12 verliespunten en titelkansen zo goed als verdwenen. Erg jammer.

  De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen gastheer DVV. De start was stroef en al vlot scoorde DVV 0-1. Dit was direct het signaal om er een schepje bovenop te doen. Babberich kreeg een veldoverwicht en ook kansen. Het duurde nog even voordat ook het vizier op scherp stond. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven. De 0-1 werd omgezet in een verdiende 3-1 overwinning. Doelpuntenmakers: Maurice, Remco en Martijn.

  De tweede wedstrijd was AVW’66 uit Westervoort de tegenstander. Tijdens de eerste speeldag liep Babberich tegen dit team tegen de grootste nederlaag ooit aan. Het werd maar liefst 2-8. Vooraf werden goede afspraken gemaakt. Spelen vanuit een gesloten defensie en toeslaan vanuit de counter. Zoals verwacht speelde het fitte en conditioneel sterke AVW vol op de aanval. Echte kansen gaf Babberich nauwelijks weg. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam Babberich er steeds vaker uit en niet zonder kansen. Sterker nog de betere kansen waren voor Babberich. Gescoord werd er niet in deze wedstrijd. Een goed resultaat vond iedereen na de afstraffing tijdens de eerste speelronde.

  Wedstrijd drie trad Babberich aan tegen SC Rijnland. Een fris en fruitig team, met een gemiddeld lagere leeftijd dan de Babberichspelers, was een geduchte tegenstander. Maar Babberich had deze avond de vorm te pakken. Kansen werden nauwelijks weggegeven en het combinatiespel was van een hoog niveau. Een Babberichs doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Oud-Rijnlandspeler Maurice velde het vonnis met zijn winnende treffer.

  Het laatste potje van deze avond was tegen koploper SV Loil. Loil verloor in de eerste tweede ronden slechts één keer en laat dat nu uitgerekend SV Babberich geweest zijn. De mannen uit Loil wilden dit natuurlijk wel even rechtzetten en trokken fel van leer. Babberich speelde zeer gedisciplineerd en Loil beet de tanden stuk op de Babberich defensie. Toch viel de 0-1. Bij een van richting veranderd schot was de goed keepende Maikel kansloos. Geen paniek bij Babberich. Het bleef goed combineren. En niet zonder resultaat. Uit een prachtige voorzet kopte Maurice de bal stijf in de winkelhaak. Doelpunt van de avond dacht iedereen, maar die viel wat later. Loil wilde koste wat kost winnen en bleef aanvallen. Echter zonder resultaat. Babberich had controle en ook deze wedstrijd keepte Maikel een prima wedstrijd. Ook deed Babberich zeker aanvallend mee. Maurice moest met een overtreding worden afgestopt, anders had hij één-op-één gestaan met de Loilse keeper. De toegekende vrije bal werd genadeloos binnengeschoten door Maurice (2-1). Ondanks dat Loil meer balbezit had, een verdiende voorsprong voor Babberich. Loil gooide hierna alles naar voren, maar echt gevaarlijk werd het niet. Dat ook de Loilse keeper mee naar voren wilde had Jasper uitstekend gezien. Met zijn prachtige boogbal over 40 meter scoorde hij ‘het doelpunt van de avond’. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist. De 3-2 van Loil in de allerlaatste seconde was er één voor de statistieken.

  Een ijzersterk optreden van SV Babberich 35+1 in Duiven.     

  De volgende speelronde is op vrijdag 18 november bij AVW’66 in Westervoort.

  Het team bestond uit: Maikel, Remco, Dennis, Paul, Martijn, Maurice, Jasper, Roy en Jo. 

  Coach: Robert.

  UITSLAGEN SPEELDAG 3:

  AVW’66

  SV Loil

  0 - 2

  DVV

  SC Rijnland

  0 – 3

  DVV

  SV Loil

  0 - 0

  SV Babberich

  AVW’66

  0 – 0

  SC Rijnland

  AVW’66

  0 - 1

  SV Babberich

  SC Rijnland

  1 - 0

  SV Babberich

  DVV

  4 - 1

  SC Rijnland

  SV Loil

  0 - 0

  AVW’66

  DVV

  4 - 1

  SV Loil

  SV Babberich

  2 - 3

   

  STAND:

  1

  SV Loil

  12 – 26

  29  – 5

  2

  AVW’66

  12 – 23

  29 – 11

  3

  SV Babberich

  12 - 19

  16 – 24

  4

  SC Rijnland

  12 - 14

  15 – 12

  5

  DVV

  12 -  4

  6 -  43