• Babberich 35+1 Goed/Goed-Slecht/Slecht

  Speeldag 3 gaat de boeken in als de avond van de gemiste kansen. De mooiste kansen werden vakkundig om zeep geholpen. Daarnaast werd de grootste kans om afstand te nemen van concurrent SV Gelders Eiland ook verprutst. 

  De eerste wedstrijd tegen het sterke SV Gelders Eiland was goed. Al vroeg in de wedstrijd kwam Babberich op voorsprong. Uit een prachtige snelle aanval wist Erik op aangeven van Dennis te scoren. Tijdens speeldag 1 en 2 moest iedere keer een achterstand tegen de Eilandbewoners worden weggewerkt. Beide ontmoetingen eindigde in een gelijkspel. Nu een andere situatie dus. SV Gelders Eiland deed er alles aan om de gelijkmaker te forceren. Babberich stond verdedigend goed en gaf eigenlijk geen kansen weg. Glipte er een balletje door dan stond daar Gert-Jan nog. De beste kans op een doelpunt was voor Babberich, maar deze werd helaas gemist, zodat het spannend bleef tot de laatste minuut. Het Gelders Eiland moest zelfs een aantal malen aan de ‘noodrem’ trekken om gevaarlijk aanvallen van Babberich onschadelijk te maken. Het bleef uiteindelijk 1-0 in het voordeel van Babberich. Een gevoelige tik was uitgedeeld. Nu wedstrijd 2 en 3 nog winnen. 

  De tweede wedstrijd tegen gastheer Concordia Wehl begon stroef. Halverwege de wedstrijd schoot Erik uit een mooie aanval de 1-0 binnen. De 2-0 zou het verzet van de Wehlenaren definitief breken. Babberich ging echter slecht met de kansen  om. Het duurde lang maar met een weergaloze stift besliste Paul de wedstrijd. Kort daarna schoot hij ook nog de 3-0 binnen. De drie punten zaten weer in de tas. Lekker voor het doelsaldo, maakte Frank er nog 4-0 van. Conclusie: uitslag goed, benutten van de kansen slecht

  Omdat het Gelders Eiland ook zijn wedstrijden wist te winnen moest de laatste wedstrijd tegen SV Loil nog wel gewonnen worden om de winst in wedstrijd één te verzilveren. Dat bleek een onnodige moeilijke opgave te zijn. Sterker nog Babberich liep sinds een hele lange periode weer eens tegen een nederlaag aan. Loil ging met een 2-1 overwinning aan de haal. Deze wedstrijd moet dan ook gekwalificeerd  worden als slecht. Er werden onvoorstelbaar veel kansen gemist. Dit is zelden vertoond. Al na 30 seconde werd een enorme kans op een snelle voorsprong gemist. Dit bleef de ploeg de gehele wedstrijd achtervolgen. Niet duidelijk is nog of de keeper van Loil zo goed was deze vrijdagavond of dat Babberich hem iedere keer wist te raken zodat de bal er niet in ging. Loil was ten opzichte van eerder speeldagen wel wat versterkt, maar dat mag geen excuus zijn. En een bekend gegeven is als de bal er aan de ene kant niet in wil gaat hij er aan de andere kant wel in. En gebeurde deze avond ook. Twee counters van Loil leverde evenzoveel doelpunten op. Enkele minuten voor tijd scoorde Dennis nog wel de 2-1, maar er was geen tijd meer voor echt slotoffensief met kansen op de gelijkmaker. 

  SV Gelders Eiland en Babberich hebben met nog een ronde te spelen evenveel punt. Het doelsaldo van Babberich is beter. Het gaat dus een spannende laatste speeldag worden. Hopelijk gooit corona geen roet in het eten.

  De volgende speelronde is op vrijdag 3 december bij SV Gelders Eiland in Aerdt. 

  Het team bestond uit: Gert Jan, Frank, Niek, Dennis, Martijn, Erik, Sebastiaan, Paul, Maikel, Robert en Jo. De coaching was in handen van Maurice (geblesseerd).
  Afwezig: Bert

  UITSLAGEN SPEELDAG 3:

  SV Gelders Eiland

  SV Babberich

  0 – 1

  Concordia Wehl

  SV Loil

  1 – 3

  SV Loil

  SV Gelders Eiland

  2 – 4

  SV Babberich

  Concordia Wehl

  4 – 0

  SV Gelders Eiland

  Concordia Wehl

  2 – 0

  SV Babberich

  SV Loil

  1 - 2

  STAND:

  1

  SV Babberich

  9 – 20

  23  – 6

  2

  SV Gelders Eiland

  9 – 20

  16  – 7

  3

  SV Loil

  9 - 10

  10 – 21

  4

  Concordia Wehl

  9 -   1

  4  – 20