• Babberich 35+ Top na corona-pauze

  Voor de najaarscompetitie is Babberich ingedeeld bij DCS, RKPSC, OBW en Het Gelders Eiland. Een prachtige regionale indeling. Het 35+ team wist  zich in de voorbije maanden ook nog uit te breiden met Toon(tje) van Bindsbergen, Erik Pol, Dave Alvares, Maikel Bouwman en Harmen Soeter.

  Nog niet iedereen was gisteravond wedstrijdfit. Een aantal nieuwelingen moet rustig gebracht worden. Met Erik Pol is een versterking binnengehaald bleek gisteravond. Nog even afwachten of het geen eendagsvlieg is.

  De eerste speeldag vond plaats op Sportpark Hengelder bij DCS. Het 35+ team is de Corona-break prima doorgekomen. In Zevenaar werden alle wedstrijden gewonnen. Proficiat mannen.

  Toch was het wel weer even wennen. De laatste wedstrijd werd immers  in november 2019 gespeeld. De openingswedstrijd was tegen gastheer DCS. Na een wat stroeve start werd deze wedstrijd met 1-0 gewonnen. Martijn Bouwman zorgde voor de beslissende treffer.
  Daarna was Het Gelders Eiland de tegenstander. Deze wedstrijd liep al wat beter. Toch duurde het nog even voordat het doel werd gevonden. Frank Burgers opende de score met een snoeihard schot. De combinaties begonnen vlotter te lopen, met de 2-0 door Martijn Bouwman als logisch gevolg. Uiteindelijk had de score hoger mogen zijn, maar iedereen was tevreden met de 2-0 einduitslag.

  Vervolgens moest aangetreden worden tegen RKPSC. Van het team uit Pannerden werd wat meer tegenstand verwacht, maar dat bleek toch wat tegen te vallen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat Babberich steeds beter ging spelen. De 1-0 van Erik Pol was wonderschoon. Een mooie voorzet werd vallend ingekopt. Waarschijnlijk heeft hij vanmorgen nog wat kunstgraskorrels uit zijn baart gehaald. Na dit doelpunt was de wedstrijd gelopen en combineerde Babberich er lustig op los. Paul Visser en Maurice de Klein zorgde voor de 3-0 eindstand.

  Na  1-0, 2-0 en 3-0 zou 4-0 een mooie uitslag geweest zijn tegen OBW. En inderdaad stond er 2 minuten voor tijd 4-0 op het scorebord. Jammer dat er nog een schot tussen de palen kwam. Eindstand 4-1. Toch een smetje op deze avond. Jammer dat stand-in-doelman  Maikel Bouwman daardoor de nul niet wist te houden. Hij keepte verder een foutloze avond. De Babberichse doelpunten kwamen op naam van Dennis Gunsing (2x) en Maurice de Klein (2x).

  Al met al een geslaagde seizoensopening. Nu maar hopen dat de competitie gewoon uitgespeeld kan worden en dat Corona geen roet in het eten gaat gooien.

  Op vrijdag 9 oktober is de volgende speeldag. OBW is dan gastheer.

  Het team bestond uit: Maikel, Robert, Sebastiaan, Dave, Dennis, Martijn, Frank, Erik, Maurice, Paul en Jo. 

  UITSLAGEN SPEELDAG 1:

  DCS

  OBW

  3 – 0

  Gelders Eiland

  RKPSC

  3 - 0

  SV Babberich

  DCS

  1 - 0

  Gelders Eiland

  OBW

  1 - 1

  SV Babberich

  Gelders Eiland

  2 – 0

  OBW

  RKPSC

  1 - 2

  Gelders Eiland

  DCS

  1 - 2

  SV Babberich

  RKPSC

  3 - 0

  DCS

  RKPSC

  4 - 0

  SV Babberich

  OBW

  4 - 1

   

  STAND:

  1

  SV Babberich

  4 – 12

  10 - 1

  2

  DCS

  4 -  9

  9 - 2

  3

  Gelders Eiland

  4 -  4

  5 - 5

  4

  RKPSC

  4 -  3

  2 - 11

  5

  OBW

  4 -  1

  3 - 10