• Babberich 35+ 1 opnieuw de 'beste'

  Vrijdagavond werd de laatste speelronde in de voorjaarscompetitie gespeeld. Babberich vertrok met een voorsprong van 4 punten op naaste concurrent DCS naar Groessen. Helaas hadden zich voor deze speelronde Concordia Wehl en SV Loil afgemeld. Nog 2 wedstrijden dus. Bij afwezigheid van deze 2 teams werd onderling afgesproken wedstrijden te spelen van 30 minuten in plaats van 20 minuten.

  De eerste wedstrijd moest direct aangetreden worden tegen DCS en kon er dus al een beslissing vallen in de strijd om het kampioenschap. Babberich startte voortvarend. Combineerde er lustig op los en kwam snel op voorsprong. Maurice scoorde de 1-0 na een prachtige aanval. DCS probeerde deze achterstand snel goed te maken, maar opnieuw was het Babberich dat toesloeg. Erik scoorde na een mooie solo de 2-0. Dat zag er gunstig uit voor Babberich. Echter door een eigen doelpunt van Babberichzijde kwam DCS terug in de wedstrijd 2-1. Even was Babberich van slag, maar na de 3-1 van Maurice leek Babberich op rozen te zitten.

  ´Vorentscheidung´ zouden onze oosterburen zeggen. DCS dacht daar echter anders over. De geel-zwarten kwamen sterk terug en werden wederom door Babberich geholpen. Een tweede eigen doelpunt zorgde voor de 3-2. Daarna was Babberich de weg even kwijt en sloeg DCS toe. Al snel werd het 3-3. Nog geen man overboord. Een gelijkspel zou voldoende zijn om de titel veilig te stellen. Lang zag het ernaar uit dat zou lukken. Uitgerekend Ron Paar, in het verre verleden vaak de matchwinnaar voor Babberich, scoorde de 4-3 voor DCS. Babberich probeerde daarna de gelijkmaker nog te forceren, maar de verdediging van DCS stond als een huis. En we zeggen niet graag, maar deze overwinning was niet onverdiend. Het verschil was teruggebracht tot één punt, nog steeds in het voordeel van Babberich. Maar toen DCS daarna Groessen met 6-1 versloeg moest ook Babberich de wedstrijd tegen gastheer Groessen winnen.

  En dat gebeurde ook. Babberich stond op scherp en pakte Groessen direct bij de ‘strot’. Babberich scoorde snel en liep uit naar 4-0. Een schoonheidsfoutje leverde nog de 4-1 op, maar Babberich kwam niet meer in de problemen. Uiteindelijk stond er een 7-2 eindstand op het scorebord. Doelpuntenmakers: Maurice 3x, Paul 1x, Erik 1x, Dennis 1x en Jaap 1x. En wederom was Babberich de ‘beste’ en kon weer een titel bijgeschreven worden. Het was weer een mooi en gezellig seizoen.

   

  Speciale dank gaat uit naar onze sponsoren:

  Shirtsponsor:         BUKA HATI

  Shirtsponsor:         REBEL  BIKES

  Ballensponsor:       BALLEN OP MAAT

   

  Het team bestond uit: Dennis, Erik, Paul, Martijn, Maurice, Maikel, Sebastiaan, Jaap, Jeffrey, Gert Jan, Maik en Jo. 

   

  UITSLAGEN SPEELDAG 5:

  SV Babberich

  DCS

  3 - 4

  DCS

  SC Groessen

  6 - 1

  SC Groessen

  SV Babberich

  2 - 7

   


  STAND:

  1

  SV Babberich

  18 - 39

  43 - 18

  2

  DCS

  18 - 38

  41 - 20

  3

  Concordia Wehl

  15 - 17

  16 - 20

  4

  SC Groessen

  17 - 16

  14 - 33

  5

  SV Loil

  16 - 7

  12 - 36