• Babberich 35+ 1 blijft ook na corona ongeslagen

  Door corona heeft het 35+ voetbal ruim een jaar stilgelegen. De belangstelling voor deze categorie heeft er bij Babberich niet onder geleden. Het team bestond op een bepaald moment uit meer dan 25 spelers. Dat was het moment om een tweede team in te schrijven bij de KNVB.

  Op vrijdag 24 september is de eerste speelronde gespeeld. SV Babberich 35+2 ging op bezoek bij Rijnland. SV Babberich 35+1 trapte af op eigen sportpark De Buitenboom.

  Babberich 35+1 is ingedeeld bij: SC Rijnland, SV Gelders Eiland, SV Loil en Concordia Wehl. Leuke derby’s dus. Helaas werd deze week een afmelding van SC Rijnland ontvangen voor de eerste speeldag. De eerste 3 punten waren dus al binnen voordat er ook maar één bal rolde. Niet aanwezig betekent een 3-0  nederlaag.

  De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen SV Loil. Martijn verving de afwezige Gert Jan in het Babberichse doel. Dat deed hij prima, maar werd wel gemist als veldspeler. Na een wat stroef begin wist Erik als eerste het net te vinden. Daarna nam Babberich het heft in handen en wist de score uit te breiden naar 3-0 door doelpunten van Frank en Maurice. Martijn wist de 0 op het scorebord te houden. Prima start dus.

  Na een korte pauze was SV Gelders Eiland de tweede tegenstander. Dit is een team waar serieus rekening mee gehouden moet worden in de strijd om plaats 1. Een fit en fanatiek team met goede voetballers. Het was dan ook niet vreemd dat zij op een 1-0 voorsprong kwamen. Dat was direct het signaal voor Babberich om er een schepje bovenop te doen. Het werd een heerlijk felle pot, waarin Babberich terecht op gelijke hoogte kwam. Hier was sprake van een echte ‘gouden wissel’. Paul was 7,39 seconden in het veld en scoorde uit een slim genomen vrije trap. Daarna kregen beide partijen nog enkele kansen om de winst te pakken. Grootste kans kreeg Bert, maar zijn bal ging helaas net over. Een gelijkspel was uiteindelijk een terechte uitslag.

  De derde en laatste wedstrijd speelde Babberich tegen Concordia Wehl. Ook een fit team. Ondanks dat Babberich de sterkere partij was scoorde Concordia als eerste. Babberich moest opnieuw aan de bak. Concordia groef zich in voor eigen goal en gokte op de counter. Na een mooie combinatie wist Maurice de 1-1 binnen te schieten. Babberich ging steeds beter spelen, maar moest alert blijven voor de counter. Martijn fungeerde daarbij als vliegende keeper en dat pakte goed uit. Na de 2-1 van Jo was de wedstrijd klaar. Het publiek was erg enthousiast over dit doelpunt op aangeven van Erik. Enkele minuten voor tijd zette Maurice de 3-1 eindstand op het scorebord.

  Door deze uitslagen staan SV Babberich en SV Gelders Eiland samen op de eerste plaats.

  De volgende speelronde is op vrijdag 15 oktober bij SV Loil. 

  Het team bestond uit: Maikel, Frank, Niek, Bert, Dennis, Martijn, Erik, Maurice, Paul en Jo. 

  UITSLAGEN SPEELDAG 1:

  Gelders Eiland

  Rijnland

  3 – 0

  Concordia Wehl

  Rijnland

  3 - 0

  Loil

  Rijnland

  3 – 0

  SV Babberich

  Rijnland

  3 - 0

  SV Gelders Eiland

  Concordia Wehl

  2 - 1

  SV Babberich

  SV Loil

  3 – 0

  SV Gelders Eiland

  SV Babberich

  1 – 1

  Concordia Wehl

  SV Loil

  0 – 0

  SV Loil

  SV Gelders Eiland

  1 – 4

  SV Babberich

  Concordia Wehl

  3 - 1

  STAND:

  1

  SV Babberich

  4 – 10

  10 – 2

  2

  SV Gelders Eiland

  4 – 10

  10 – 3

  3

  Concordia Wehl

  4 -  4

  5 – 5

  4

  SV Loil

  4 -  3

  4 – 7

  5

  SC Rijnland

  4 -  0

  0 - 12