• Vrijdag de 13de en omkleden in kleedkamer 13. De voortekenen voor iemand met bijgeloof waren dus verre van ideaal. Of dit inderdaad de reden is geweest van een duidelijk mindere speeldag van het 35+ team zullen we nooit weten. Wat we wel weten is dat er ver onder het niveau gespeeld werd, wat logischerwijs het eerste puntenverlies opleverde.

De eerste wedstrijd tegen OBW verliep erg stroef. Babberich kwam nog wel op voorsprong door Dennis Gunsing, maar OBW pakte niet onverdiend een punt. Ook de wedstrijd tegen DVV verliep alles behalve soepel. Van combinatievoetbal, vaak het sterke punt van 35+, was geen sprake. Ook deze wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien. Één opleving was voldoende voor 3 punten. Maurice de Klein kopte het beslissende doelpunt vlak voor tijd binnen. Op grond van de uitslagen was het nog steeds mogelijk om de titel te pakken tegen RKHVV.

Dat liep echter volledig fout. RKHVV voetbalde beter en won uiteindelijk verdiend met 3-2. Na een snelle 1-0 achterstand scoorde Maurice de Klein 1-1. Daarna leek Babberich zich te herpakken en kreeg zelf de kans op een voorsprong. Het ontbrak deze avond aan alles. De voorsprong kwam er niet en RKHVV scoorde verdiend de 2-1 en 3-1. De wedstrijd was beslist. In de allerlaatste minuut scoorde Sebastiaan de Borst nog een absolute wereldgoal. Ook dit doelpunt telde maar voor 1 en de wedstrijd was daarna voorbij. De eerste nederlaag in 2017 was daarmee een feit.

In totaal werden dus 4 punten gepakt. De voorsprong op nummer 2, RKHVV, is geslonken naar 6 punten. Tijdens de laatste speeldag hebben de 35+ boys alles nog in eigen hand.

De volgende speeldag is op vrijdag 3 november. Gastheer is dan RKHVV.

Het team bestond uit: Gert Jan Thomassen, Martijn Bouwman, Niek Bouwman, Frank Eggenhuizen, Jo Branderhorst, Dennis Gunsing, Maurice de Klein, Jaap Scholten, Sebastiaan de Borst en Rober Verbeek.

De uitslagen:

SV Babberich  - OBW